Az egyesület új napelem rendszere

Az egyesületünk igyekszik mindig olyan ügyekkel foglalkozni, amik vagy nap mint nap érintik közösségünk tagjait, vagy hosszútávon jelentős hatással lesznek napjainkra. Idén több célt is kitűztünk, amik megkönnyítik a lakosság életét a hétköznapi életben, ám úgy döntöttünk, hogy ennél egy sokkal nemesebb, de több értelemben is bonyolultabb dologgal fogunk megpróbálkozni: elkezdjük az energiatermelés napelem rendszerrel való megvalósításának tervezését környezetünkben, hogy az elkövetkező pár évben minél több lakos élvezhesse az egyik legelterjedtebb megújuló energiaforrás által termelt energia előnyeit. Mivel tapasztalata napelem rendszerek telepíttetésével és finanszírozásával kapcsolatban még senkinek nem volt, abban állapodtunk meg az egyesület tagjaival, hogy először saját házunk táján fogunk bele annak érdekében, hogy a nagyközönségnek már sokkal több háttértudással és magabiztosan tudjunk segíteni a jövőben. Az ülés után mindenki útnak indult, hogy a következő pár napot kereséssel töltse, hogy megfelelő döntés tudjunk hozni az anyagiakról és a kivitelezésről is.

Bevallom, nekem rettentően tetszett az ötlet, mert már sokat hallottam a témáról, igaz, legtöbbször csak fél füllel, viszont ennek köszönhetően lelkesen vetettem bele magam a kutatásba. Internetes böngészésem alatt bukkantam rá egy oldalra, ahol napelem rendszer támogatás mellett minden olyan információt megtaláltam, ami nemcsak, hogy az egyesületnek tervezett napelem rendszerhez szükséges pénzügyi dolgokat és lehetőségeket mutatta be, de a lakossági alternatívákat is nagyon részletesen tárgyalta. Megtudtam például, hogy a rendelkezésre álló hitelek pontosan mire fordíthatók, azokhoz mennyi önerőre van szükség és milyen a futamideje az elnyerhető összegeknek. A legjobb, hogy a pályázatokról is találtam információt, ami nekünk épp aktuális volt. Úgy éreztem, megütöttem a jackpotot, így nem is kerestem tovább, mert tudtam, hogy találatom kiváló célt fog szolgálni a következő ülésen – és ez így is lett. A részletek megbeszélése után még árajánlatot is kértem az oldalról, ami egy telefonos egyeztetés után érkezett meg. Szuper volt egy olyan szakértővel beszélni, aki teljes körű tájékoztatást tudott nyújtani és kérdéseinkre is készségesen válaszolt

Ha nektek is megfordult már a fejetekben, hogy érdemes lenne utána járni a napelemeknek és az ahhoz kapcsolódó anyagi lehetőségeknek anélkül, hogy nyomást gyakorolna rajtatok bárki is, én és az egyesület is csak ajánlani tudjuk őket – igazán profik!