Civilek együtt egy hasznos célért

Remek közösségbe tartozom azóta, hogy megtaláltam álmaim otthonát. Sokat kerestem az a közeget és társaságot, ahol a lakóközösségemen belül jól tudom magam érezni. Ezt az odaköltözésem után majdnem azonnal megtaláltam, nagyon jó, hogy akadt olyan társaság, ahol mindent meg lehetett beszélni és ahol közös programokat lehetett szervezni, akár a szervezet fenntartására, de még jótékony célokra is ajánlottunk fel a rendezvényeinken befolyt összegekből. Jó, hogy léteznek még ilyen emberek, akikkel ennyire egy húron tud az ember lenni, már az első pillanattól fogva. Ott hallottam egy remek oldalról. Régóta fontolgatom, hogy kiírom a postaládánkra, hogy nem kérjük a reklámújságokat és a szórólapokat, de eddig nem találtam meg annak a módját, hogy mivel is lehetne azokat helyettesíteni, hogy hogyan, milyen módon fogunk akkor tudomást szerezni az akciókról.

De ahogyan ez a gondolat megfogalmazódott bennem a civil szervezetben a társam, küldött egy linket;  https://akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag. Ez a link tartalmazta a kedvenc bevásárló helyem akciókkal dúsított újságját; https://akcioleso.hu/lidl-akcios-ujsag  pdf formátumban. Ennek annyira megörültem, hogy rögvest elkezdtem végig nézni azt, nagyon egyszerű dolgom volt, ez a remek oldal a pdf formátum segítségével lapozhatóvá tette az oldalakat, így nem volt más dolgom, minthogy az egeremmel, illetve a telefonom segítségével az oldalakra rányomni, és már a következő oldalon tekinthettem meg az aktuális akciós kínálatokat. Remek megoldás ez hiszen, így a szórólapok és újságok előállítása talán valamely mértékben visszaszorítható, ha kevesebb ember kéri azt, és kiírják a postaládájukra.
Azon mindenképpen meglepődtem, hogy nem csak a kedvenc boltom újságai találhatóak meg, hanem számos üzlet éppen aktuális akciókkal teli lapja. Az oldal működését vizsgálva, arra jutottam, hogy ezen oldalt, akárki tudja használni, kortól és nemtől függetlenül, mindenkinek ajánlott, egyfelől, mert nagyon praktikus megoldás, hiszen ahol internet van ott bárhol elérhetőek lesznek az akciókkal teli újságok. Másfelől környezettudatos megoldás, harmadik érv pedig eme remek oldal iránt, hogy nem csak egy bolt, üzlet újsága található meg, hanem rengeteg. A lakóhelyhez közeli boltokat pedig könnyen meg lehet találni, két fajta keresési rendszerrel, egyfelől, hogy valaki beírja a lakóhelyét, a rendszer pedig kidobja, hogy milyen üzletek találhatóak a vonzáskörzetében, ahhoz mérten tud szelektálni. Másfelől pedig magára az üzlet nevére is rá lehet keresni és akkor a lakóhelyhez közelit kiválasztani. Ez praktikus is lehet, hiszen itt nem csak az éppen aktuális ajánlatokat találhatja meg az érdeklődő, hanem pár hétre visszamenőlegest is. Nem csoda, hogy az oldal egyre népszerűbb, mivel nagyon újdonságerővel bír, amit nyújt az érdeklődőinek. Bármikor is használható, csak internet és telefon szükséges. Nekem is már volt olyan alkalmam, azóta, hogy az oldalról tudomásom van, hogy az üzlethez vezető utamon néztem át az akciós újságot. A tömegközlekedésen simán átlapoztam és nem is gondoltam arra, hogy utazás közben, az utam végén megérkezvén az üzletbe, már egy kész bevásárló lista lesz a fejemben és céltudatosan tudok mozogni bent a vásárló térben. Szuper oldalnak köszönhetően így környezettudatos is vagyok, hiszen csak neten nézem meg az újságokat, valamint felkészülten érkezem mindig a vásárlásba, így felesleges dolgokat nem veszem meg. Szuper oldalfelépítés miatt könnyen lehet alkalmazni az oldalt és annak szolgáltatásait. Szinte gyerekjáték az egész, minden barátomnak, ismerősömnek ajánlom az oldalt, mindenki megkapja tőlem a linket, amin elérhetik azt pdf formátumban.