Kiváló közösségi élmény lehet még akár a varrás is

A mai világban egyre kevesebb időt töltünk az embertársainkkal. Néha ezt nehezen lehet észrevenni, mert a technológia rengeteg kiskaput nyit arra, hogy másképp érezzünk. Bizony, az interneten elvileg bármikor el tudjuk érni a barátainkat és a családtagjainkat. Akik azonban ebben a világban élnek, azok tudják, hogy ez sajnos nem tudja helyettesíteni azt, amikor valóban egy helyen vagyunk ezekkel az emberekkel.

Amit elér helyette, az az, hogy kényelmesebbek leszünk. Azt érezzük, hogy túl nagy macera lenne valóban találkozni, sokkal könnyebb otthonról beszélni. Nem tudom, én mindig annak a pártján állok, hogy másokkal személyesen érdemes a kapcsolatot tartani. Ha online vagyunk, nem tudjuk éppen mit csinál a másik, miért nem válaszol. Szerintem ezek a felületek inkább csak arra valók, hogy rövid üzenetváltásokat folytassunk a legfontosabb dologról. A többire pedig ott van a valóság.

Az egyik olyan dolog, ami a nagymamám számára mindig közösségi élmény volt, az a varrás volt. Még mindig nagyon szerette csinálni, de a gépe eléggé ósdi volt. Eldöntöttem, hogy szerzek neki egy újat a születésnapjára és a Varrógépguru oldalon meg is találtam azt, amit szerettem volna. Természetesen mamám által nem túl sok dolog ragadt rám, mert sosem érdekelt a dolog. Ettől függetlenül, mikor megláttam a keresőben első helyen a Janome varrógép – Varrógépek – Varrógépguru kiírást, éreztem, hogy ez lesz a megfelelő hely.

Az előérzetem pedig tovább erősödött, mikor megláttam, hogy miként néz ki az oldal. Annyiszor lát az ember olyan netes boltokat, ahol az első dolog, hogy az arcunkba nyomnak egy csomó reklámot. A Janome varrógép – Varrógépek – Varrógépguru feliratra kattintva azonban egy olyan oldalra kerülünk, ahol minden letisztult és könnyen áttekinthető. Nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire értékelni tudom, hogy nem vesztegetik az időnket. Az interneten egyébként is csak az tud érvényesülni, aki a legpontosabb szolgáltatást nyújtja.

A Janome varrógép – Varrógépek – Varrógépguru felirat mögött található oldal pedig még ennél is többet kínált. A feliratban szereplő varrógépet akartam megnézni, elvégre nem véletlen, hogy erre keresnek rá annyian. Több lehetőségem is volt arra, hogy megtaláljam. Én végül a kategóriák rendszerét használtam, ahol márkánként külön vannak szedve a különböző varrógépek. Nagyon kényelmes volt így keresgélni és még úgy is hamar rátaláltam a Janome varrógép – Varrógépek – Varrógépguru részlegre, hogy egyáltalán nem értek a témához.

Kíváncsi voltam az árakra, bár tisztában voltam vele, hogy nem lesznek olcsók. Valóban nem egy mindennapi beruházás egy rendes varrógép, mégis, ha arra gondoltam, hogy a nagymamám milyen boldog lesz, ha megkapja, rögtön eltűnt minden kétség. Ráadásul utánanéztem és a rendes boltokban ezek a varrógépek sokkal drágább áron kaphatók. Tudtam, hogy nem szabad haboznom, le kell csapnom erre a hihetetlen ajánlatra.

A rendelés nem volt túl nehéz, bár kicsit izgultam a kiszállítás miatt. A kiszállítás díja nem volt vészes, viszont féltem, hogy nem fogják kihozni, mire a mamám születésnapja lesz Alaptalan volt azonban minden félelmem. Pár nap múlva már meg is érkezett a csomag, hibátlan állapotban. Régen volt már az, hogy ennyire kielégítő szolgáltatással találkoztam. Minden köszönetem a Varrógépguru csapatának, biztos vagyok benne, ha új készülékre lesz szükségünk, akkor az ő oldalukat fogjuk majd felkeresni. Lehet legközelebb én rendelek valamit.