Új játékokat az egyesületbe!

Van nekünk egy civil egyesületünk, ahol össze szoktunk gyűlni főként közösségi munkákat végezni, például szemetet szedni, de néha tartunk kézműves foglalkozásokat, vagy közös zenéléseket is. Szinte mindenki játszik valamilyen hangszeren, aki nem, az meg énekel, és így van egy bandánk, amivel jótékonykodni szoktunk.

Sok helyre megyünk, de én azokat az összejöveteleket szeretem a legjobban, amikor csak együtt vagyunk, zenélünk, beszélgetünk. Nagyon jó szokott lenni a hangulat olyankor, teljes kikapcsolódás. Van egy helyünk, ami egy terem az egyik kis művészeti házban. Az egyik tag a művház igazgatójának a felesége, így el tudta intézni, hogy tudjunk bérelni egy termet ami csak a mienk. Ott szoktunk próbálni a zenekarral.

Ebben az évben nagy boldogság volt, mert született 3 baba is a csapatban. De ez sem akadályozhatta meg az anyukákat hogy bejárjanak a találkozóinkra. És hozták magukkal a gyerekeket is. Aztán, az egyesület úgy határozott, hogy egyesületi pénzből beszerzünk néhány készségfejlesztő játékot a gyerekeknek, hogy el tudják foglalni magukat, ne unatkozzanak amíg mi beszélgetünk.

De itt belefutottunk abba a problémába, hogy honnan érdemes és milyen fejlesztő játékokat beszerezni. Mert rengeteg féle-fajta van különböző minőségben és árban. Mindegyik különböző készséget fejleszt, és más korosztályú gyerekeknek ajánlott. Elkezdtünk keresgélni hát az interneten. Ekkor akadtam rá egy remek weboldalra ahol a rengeteg készségfejlesztő játék közül lehet válogatni. Vannak olyanok amik a térlátást fejlesztik, mások a gondolkodási képességekre, vagy éppen a memóriára jók. És vannak olyanok is amik a finom motorikai képességeket fejlesztik.

Alig tudtunk választani a rengeteg lehetőség közül. El is ment vele egy összejöveteli alkalom, hogy azon gondolkoztunk, miket vegyünk. Végül egy színes építő készletre, mágneses betűkre, mindenféle rajzolóra és egy mágnesen vonatra esett a döntés. Nagyon tetszett az oldal és megkönnyítette a dolgunkat, mert minden játék mellett volt egy kis ismertető, hogy kiknek ajánlják. A megrendelésnél is nagyon megörültünk annak, hogy a kiszállítás ingyenes 20 ezer forint felett.

Az anyukák nagyon meg voltak hatódva hogy gondoltunk rájuk. A gyerekeknek is nagyon tetszett, el is kezdtek játszani velük. Nekünk pedig ha lehet még vidámabban teltek ezután az összejövetelek, mert szívet melengető volt a készségfejlesztő játékokkal játszó kicsikre néznünk.