A civil szervezeteknek is céget kell alapítaniuk a működéshez

Mindegy, hogy egy cég profit orientált vagy nonprofit, akkor is szükség van rá, hogy bejegyeztessük a cégbíróságnál, ennek pedig költségei vannak és nem éppen egyszerű.

Természetesen minden cégformára más vonatkozik adózás szempontjából, így mielőtt belevágnánk a civil egyesületek alapításába, érdemes egy ebben jártas könyvelővel is egyeztetni.

Nem mindegy ugyanis, hogy mi lesz a pontos tevékenységi körünk, és hogy ehhez a tevékenységi körhöz milyen cégforma passzol. Alaposan át kell gondolnunk minden részletet, mielőtt belevágunk a cég megalapításába.

A legfontosabbak egy cég alapításánál:

  • Mi a cég tevékenységi köre?
  • Mi a cég formája?
  • Mi legyen a cégünk neve?
  • Hol legyen a cég székhelye?
  • Kik lesznek a cég tagjai? Kinek mi a posztja? Ki az ügyvezető?

Ezek nélkül nem lehet bejegyeztetni a cégünket. Egyértelmű, hogy melyik mit jelent. Akkor nincsen nagy baj, ha nem tudunk egy megfelelő cég székhelyet prezentálni, mert vannak olyan cégek, amik székhely szolgáltatásával is foglalkoznak. Ezért nem kell kétségbe esnünk akkor, ha nincsen még alkalmas székhelyünk.

A topcegalapitas.eu/kft-alapitas oldalon megnézhetjük, hogy mi kell mondjuk egy kft. vagy egy bt. alapításához és mire kell figyelnünk, hogy a cégbejegyzés sikeres is legyen.

Ez a cég egyébként segítséget nyújt a cégalapításkor is. Ha megvan a kezdőtőke, és megvan mindenre a válasz, amit felsoroltam, akkor érdemes felkeresni a topcegalapitas.eu/kft-alapitas oldalt.

Itt tudnak székhelyet biztosítani, hiszen ez az egyik fő profiljuk. A cégbejegyzéssel járó ügyintézést teljeskörűen rájuk bízhatjuk és ha tőlük bérlünk székhelyet, akkor az ügyintézés teljesen ingyenes lesz.

Több településen, Budapesten és Újlengyelben is tudnak székhelyet biztosítani, de Ők pontosan tudják, melyiknek mik az előnyei, így erről is lehet velük beszélni.

Amikor mi alapítottuk meg a civil szervezetünket, akkor is az ő segítségüket kértük, mert nekünk még az ügyvédszerzés is gondot okozott.

Minden rendben zajlott, nem volt semmi problémánk a cég bejelentésével, és nagyon sok terhet levettek a vállunkról, Ők rutinosak a cégalapításban, és hamar elintézték azt, ami nekünk hosszú időbe és hosszas utánajárásba telt volna.

Nem kell mindig mindent egyedül csinálni, néha érdemes felkeresni a profikat, akik nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek és tényleg értenek ahhoz, amihez mi nem.