Téli szezon kezdete, ausztriai munka

winter-1055467_640Most van a legnagyobb kereslet a külföldi munkára. Hogy miért? mert itthon amúgy sincsen sok munka, külföldön viszont ilyenkor indul be az élet, és a munka dömping…

A külföldi munka

Te dolgoztál már külföldön? Milyenek a tapasztalataid? Szerettél, vagy szeretsz kint dolgozni?

Manapság már egyre többen döntenek az mellett, hogy kimennek külföldre dolgozni. Sajnos az itthoni körülmények nem olyanok, hogy egy fiatal maradni akarjon. Sokan azt gondolják, hogy csak a fiatalok mennek ki, és nekik van lehetőségük munkát találni. De ma már nem így van, hiszen családok mennek ki, vagy párok döntenek a kinti munka mellett.

A szezon kezdete

Hamarosan indul a kinti szezon, most már csak minden kint dolgozó a havat várja. Hogy miért? Azért a munka attól is függ, hogy mennyi vendég van. Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ha valaki kint szeretne dolgozni, biztosan talál munkát, mert olyan munkaerő hiány van kint. Hogy kiket keresnek? A legjobban azok járnak, akik rendelkeznek szakmai, azaz vendéglátó végzettséggel. Miután Ausztria nagy része ebből áll, ezzel foglalkozik, ezeknek a szakmai végzettséggel rendelkezőnek kész aranybánya lehet. Nem is tudom, hogy mennyi hotel van kint? Te tudod esetleg? Azért gondoljunk csak bele, hogy ezt a sok hotelt el kell látni alkalmazottal azért, hogy a szezonban megfelelően tudjon majd teljesíteni, és a feladatát ellátni. A szezon most decemberben kezdődik, így sokan jelentkeznek munkára.

Kik találhatnak munkát

Neked mi a véleményed róla bárkinek van lehetősége kint dolgozni? Az ausztriai munka sokak számára igen csak jó megoldás lehet, mind munka téren, mind pedig anyagiakat illetően.

Egy szakács, és egy pincér mindenképpen talál munkát kint, hiszen olyan hiányszakma. Nincs annyi osztrák ember, aki ennyi hotelt ellátna, és a fizetés az itthoni viszonylatokhoz képest sokkal több.

Persze azoknak sem kell aggódnia, akiknek nincsenek szakmai végzettségük, hiszen a több ezer hotelben számos olyan munka akad, amit be kell ölteni.

Ha valaki úgy dönt, hogy ki szeretné próbálni magát, mindenképpen érdemes most ebben az időszakban. Munka van, és a kereset is igen csak kecsegtető, hiszen ki ne szeretne pár hónap alatt több száz ezer forintot keresni?