Civil egyesületben segítőkészek, ha autószervizt keresünk

Van egy barátnőm, aki mindig is arról volt híres, hogy buzog benne a tenniakarás és hogy, nagyon szeret önkénteskedni. Ha valahol segíteni kell, akkor őt tuti, hogy ott találom. Éppen ezért nem is lepődtem meg, amikor elmesélte, hogy nem olyan régen csatlakozott egy civil egyesülethez. Az egyesület a lakóhelyén működik és a környék szebbé tételén dolgoznak Segítik a rászorulókat, a szegényebb sorsú gyerekek iskoláztatását. Tehát a közösség egymást próbálja segíteni ilyen kereteken belül, valamint egy élhetőbb, tiszta települést szeretnének kialakítani. 

Segítség a bajban


Barátnőm pár hete része ennek az egyesületnek, de ahogy hallom a történetekből, amiket mesél, már elég jól beilleszkedett és igazán élvezi a közös munkát. Mindenki segíti a másikat, és újoncként is bármikor számíthat segítségre. Legutóbb például az egyik tag abban segített neki, hogy hol van jó autószerviz. Az illető már vette igénybe a cég egyik szolgáltatását és elégedetten távozott tőlük, így jó szívvel ajánlotta neki a céget. Ez a cég pedig az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. volt. 


Budapest 19. kerületében található a szerviz , amely márkafüggetlen, valamint az is elmondható róluk, hogy új és régi autókat is elvállalnak. Szolgáltatásokat tekintve elég széles a kínálat. Az én barátnőm elsősorban az autóját szerette volna átnézetni. Bizonyos időközönként meg szokta ezt tenni, mert inkább a megelőzés híve. Az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. alapvetően 3 féle átvizsgálást kínál: műszaki vizsga előtti átvizsgálás, adás-vétel előtti átvizsgálás, fék-futómű átvizsgálás. Ezek közül a barátnőm az utolsó típust vette igénybe. Ennél a típusnál is, de egyébként mindegyik vizsgálatról kiadnak egy nyilatkozatot, hogy elvégezték a vizsgálati folyamatot és, hogy milyennek találták az autó állapotát. 

Alapos munkát végeznek


Az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft-nál a fékek és a futómű átvizsgálása egy 17 pontos szempont rendszer alapján történik. Ilyenkor a teljes futómű, és fékrendszer vizsgálata is megtörténik. A futómű beállítása, a fékfolyadék szintjének, a lengőkar gömbfej állapotának, a stabilizátor rúdnak, a stabilizátor szilentek ellenőrzését végzik el ilyenkor. Ebben az esetben digitális szervizlapon rögzítik a gépjármű ezen részeinek állapotát, valamint ha valami nem megfelelő, akkor megjegyzést fűznek hozzá.

A barátnőm telefonon vette fel velük a kapcsolatot, amely a https://www.metaautoszerviz.hu/ oldalon fel is van tüntetve. Megbeszélte a részleteket. Aztán az átivzsgálás napján meglepődve tapasztalta, hogy milyen tisztaság és rend fogadta, amikor megérkezett az autóval. Mivel nem egy rövidebb munkáról volt szó, ezért addig ott hagyta a kocsit és elintézte a többi dolgát. Mire visszaért, örömmel konstatálta, hogy elkészültek. A digtális szervizlapon, amit elkészítettek, pedig láthatta, hogy az adott alkatrészek milyen állapotban vannak, illetve van-e valamilyen hiba.

Mivel találtak néhány hibát, ezért további munkálatokra lesz még szükség. Ezeket a barátnőm ugyanígy náluk szeretné elvégeztetni, mert meg volt elégedve az eddig nyújtott szolgáltatással. A civil egyesületben pedig ő is bátran ajánlja már a céget másoknak.