Egy táskányi adomány

Akik sosem tapasztalták meg, milyen az, amikor a létfenntartáshoz szükséges dolgok előteremtése is gondot jelent, gyakran el sem tudják képzelni, mennyi olyan területe van az életüknek, ami számukra teljesen magától értetődően működik – a szűkös anyagi körülmények között élő emberek számára azonban megoldhatatlan probléma.

Tipikusan ilyen a személyi higiéniához való viszonyunk: sokunk számára az alapvető higiéniai termékekhez való hozzáférés teljesen természetes, így fel sem tudjuk mérni igazán, hogy ennek hiánya milyen negatív hatással van az életminőségre.

Erre a problémára hívja fel a figyelmet egy hazai kampány, amelynek a téma köztudatba emelésén túl alapvető célja, hogy egy évente megrendezésre kerülő adománygyűjtő akció keretében konkrét támogatást is nyújtson rászoruló nők számára. Az akció keretében az adományozók higiéniai termékeket csomagolhatnak egy elajándékozásra szánt női táskába, amit aztán a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül juttatnak el a nehéz anyagi körülmények között élő nőkhöz.

Idén az akció a koronavírus-járvány miatt még nem került megrendezésre – én azonban már előre készülök rá, a korábbi években ugyanis (bár a szándék bennem volt) végül mindig lemaradtam a dologról. Egy problémám van a megvalósítással: mivel igyekszem minimalista szemlélettel viszonyulni a tárgyaimhoz, általában nincsenek otthon elfekvőben használaton kívüli dolgaim. Táskám sem. Így hát elhatároztam, hogy az adományozáshoz újonnan fogok vásárolni egy női táskát – utóbbiban pedig tökéletes segítség lesz számomra az Anna Táska Webáruház – Márkás táskák egy helyen! oldala.

A választásom alapvetően azért rájuk esett, mert mindenképpen egy csinos, nőies, ugyanakkor praktikus és mindennapi használatra alkalmas táskát szerettem volna választani, ami színben és stílusban is univerzális – így biztosítva, hogy jól hasznosítható darabbá váljon, kerüljön bárkihez is. A webshop fő profilja pedig éppen ez: olyan márkák és olyan modellek forgalmazása, amelyek funkcionalitásukat tekintve átlagos, hétköznapi igényeket elégítenek ki, megjelenésükben pedig eleganciát, igényességet és ízlésességet képviselnek. Mindenképpen olyasmit akartam adományozni, amit én magam is hordanék, olyan helyről, ahonnan magamnak is vásárolok – ezzel is megtisztelve az adományozottat.

A táskakeresésnél szempontom volt az is, hogy lehetőleg tágas legyen, ennek a méretbeli megfontolásomnak pedig kettős funkciója is volt: egyrészt hogy az adományozásra szánt tisztasági termékek is kényelmesen elférjenek benne, és semmiképpen se a táska mérete szabjon határt ezek mennyiségének; másrészt pedig hogy a táska önálló női táskaként is minél sokrétűbben és praktikusabban felhasználható legyen majd. Az Anna Táska Webáruház – Márkás táskák egy helyen! oldalán, mivel a különböző menüpontok és csoportosítási lehetőségek segítségével eredményesen lehet szűrni többféle táskatípus szerint is, könnyen rá lehet találni az alkalmas méretű és formai kiképzésű táskákra. Két típusban gondolkodtam elsősorban: hátizsákban és válltáskában, utóbbit azonban érdemesnek látszott kibővíteni egy, a webshop menüje által felkínált harmadik kategóriával, a testtáskával is (ami lényegét tekintve a válltáskához hasonló, de kicsit mégis eltérő kiképzésű táskákat foglal magába). Mindegyik kategóriában találtam olyan darabokat, amelyek eleget tesznek az említett kritériumoknak – a választást innentől már csak a személyes ízlés és az egyéni preferenciák befolyásolják.

Márkák mentén gondolkodva szintén több is szóba jöhet a webshop kínálatából. Legnagyobb számban talán a Tamaris és a Bugatti termékei elégítik ki azokat az igényeket, amelyeket az adományozós akció támaszt, de az olasz táskák és a Jana termékei között is találhatunk megfelelőeket. Az Anekkét – bár rendkívül bájos – egyedül azért zártam ki a potenciális jelöltek közül, mert a meglehetősen egyedi stílusa miatt nem biztos, hogy jó választás abban az esetben, ha nem ismerjük pontosan a megajándékozott személy ízlését. Ilyenkor sokkal célravezetőbb klasszikusabb fazonokban, színekben és mintákban gondolkodni, ebből a szempontból pedig az Anekkén kívül lényegében bármelyik másik márka tökéletes választás lehet a webshopból.

Segítséget jelenthet még a kilistázott termékek ár szerinti növekvő vagy csökkenő sorrendbe történő rendezése, így az árat egyszerre vehetjük figyelembe az egyéb szempontjainkkal – például amennyiben az anyagi lehetőségeink megkívánják, hogy egy bizonyos összeghatár alatt maradjunk. Igaz ugyan, hogy a forgalmazott termékek ára között különben sincsen túl nagy szórás (a többség egy megfizethető középkategóriát képvisel), előfordulhat azért, hogy jól jön ez a funkció is.

A webshop mellett szól még (nem csak az adományozás szempontjából, hanem általában is), hogy gyors kiszállítást ígérnek: 1-3 munkanapot, ami ugyan pár nappal megnőhet abban az esetben, ha több táskát is rendelünk, de még így sem lépi túl az 5 munkanapot. A nehézkes, lassú és megbízhatatlan kiszállítás nagyon meg tudja keseríteni az online vásárlásokat, így előnyben részesítem azokat az üzleteket, amelyek pontos információkkal szolgálnak a kiszállítás várható idejéről.

Összességében tehát az Anna Táska Webáruház – Márkás táskák egy helyen remek választás, akár magunknak, akár ajándékba keresünk táskát. Rendkívül fontosnak tartom, hogy amikor adományozunk, azt mindig empátiával tegyük – vagyis az adományra ne odavetett alamizsnaként, hanem szeretettel összeállított ajándékként tekintsünk, az Anna Táska Webáruház – Márkás táskák egy helyen! oldalán pedig minden bizonnyal meg fogom találni azt a táskát, amit én magam is szívesen viselnék, és amit éppen emiatt jó szívvel adnék ajándékba.