Megszerveztem a legjobb barátnőmnek a legjobb lánybúcsút!

Az van, hogy Marival a középiskola első napja óta mindent együtt csinálunk: mindig közös volt a koliszobánk, az osztályunk, az érdeklődési körünk, így együtt választottunk később faktot és egyetemet is, az egyetlen különbség az volt, hogy ő kézilabdázni járt kedden és csütörtökön, én pedig röpizni. Ő a Balaton mellett nőtt fel, ott járt általános iskolába, gimibe jött fel Pestre, akárcsak én, csak én Veszprémből. Könnyebben megszoktam a nagyvárost, mint ő, de mindketten megszerettük, jó volt a nyári vakáció után visszatérni a kollégium hűvös, zajos falai közé. És persze egymásnál is vendégeskedtünk mindig egy-egy hetet. Azóta sok év telt el, lediplomáztunk szociológia szakon mindketten, és ugyanannál a civil szervezetnél dolgozunk azóta is önkéntesként, ahol a szakmai gyakorlatunkat végeztük. Emellé van rendes állásunk is, illetve Mari ősztől jogot fog tanulni, szeretne egy magasabb szinten foglalkozni a civil szervezetekkel.

Ennyi sok minden között néha nem is értem, hogy volt ideje szerelembe esni, ápolni a kapcsolatát és most esküvőt szervezni. Szerintem nem alszik a csaj, az tuti.

Mindenesetre, ha esküvő, akkor az én dolgom természetesen a lánybúcsú. Egy másodpercig nem gondolkodtam a dolgon, hogy hova szervezzem: tudom, mennyire kötődik a Balatonhoz. És nagy szerencsém volt, mert gyorsan találtam is egy oldalt, ami a Balatonon szervez különböző rendezvényeket, és természetesen lánybúcsú is található a profiljukban. Tudtam, hogy Mari nem akarna ilyen „hagyományos” petrezselyem árulós, gyűjtögetős, vetkőző fiús lánybúcsút, de ahogy lekattintottam a honlapon a „privát rendezvények” fül alatt a lánybúcsú részt, rögtön tudtam, hogy megvan az igazi.

3 csomagból lehetett választani, hirtelen a bőség zavarában nem tudtam eldönteni, melyik lenne a tökéletes, illetve, hogy a lányok mondjuk mennyi időre tudnak elszabadulni?

Két csajszi lesz a koszorúslány a civil szervezettől, a szakmai gyakorlatunk alatt barátkoztunk össze, illetve ők segítettek később állásban is elhelyezkedni, illetve Mari két általános iskolás barátnője. Utóbbi kettő még mindig a Balatonnál lakik, így ők akár a hosszabb verzióra is időt tudnak szakítani, de Zitát és Tildát muszáj volt felhívnom. Szerencsére pont elérhetőek voltak mindketten, így egy közös beszélgetésbe kapcsolódva ismertettem velük a helyzetet.

A csomagok a következő fantázia neveket viselik: Felejthetetlen hétvége, Az éjjel soha nem érhet véget, illetve Tartalmas percek. A különbség igazából a programok hosszában van, illetve az utolsó verzió nem tartalmazza a vitorláson töltött éjszakát. Az első lehetőség a leghosszabb: egész napos privát vitorlázás, a legjobb strandok, korlátlan ital, karszalagok Siófok legmenőbb szórakozóhelyeire, illetve kedvezményes italkuponok, az éjszakát a vitorláson töltenénk, és a másnap tökéletes kipihenéséhez még wellness belépők járnak. Ezen felül igényelhető vacsora, illetve reggeli is, és mindez már 14.900 forint per főtől elérhető. Elsőre félreértettem a telefon másik oldaláról hallatszódó döbbent csendet, de a következő másodpercben érkező visítás egyértelművé tette a dolgokat. A lányoknak annyira tetszett ez a megoldás, hogy nem is volta kíváncsiak a többire. Azt mondták, időt tudnak szakítani egy kétnapos lánybúcsúra, belefér, hiszen Mari csak egy van, és reméljük, esküvője is csak egy lesz… 😀

Kiválasztottunk 2 időpontot, amivel megkerestem a balatoni a lányokat először, abszolút benne voltak a buliban, és mindkét időpont megfelelő volt nekik. Ezen információk tudatában hívtam fel a céget egy pontos árajánlat és foglalás ügyében, és az esküvőhöz közelebbi dátumra volt is szabad helyük. Kérdésemre válaszolva még elmondták, hogy rossz idő esetén sem kell feltétlenül lemondani a vitorlázásról, hiszen a Balaton borult időben is gyönyörű, de a kikötői bárban biztosítanak nekünk privát termet, panorámával, korlátlan italfogyasztással, rossz idő esetére. A zenét ott mi választjuk, és akár hajnalig bulizhatunk ott, ha úgy tetszik.

Nagyon meg voltam elégedve a tájékoztatással, és a kapcsolattartó kedvességével; le is foglaltam a hétvégét 5 koszorúslány plusz egy menyasszony részére. Kérdezték, hogy szeretnénk-e dekorációt, kellékeket a bulihoz, de úgy gondoltam, azt inkább megcsináljuk kézzel, az úgy személyesebb.

Az izgatott vigyort az arcomról még 10 perccel a telefonbeszélgetés vége után sem tudtam letörölni. Egyetlen dolog aggasztott csupán: ha ennyire fel vagyok dobódva, hogy a bánatban fogom titokban tartani a menyasszony előtt a meglepetést?