Ezen az oldalon mindent megtudhattok a lángvágásról!

Mindig is nagyon fontosnak tartottam a civil kezdeményezéseket. Az az igazság, hogy jómagam is elég aktív életet élek, és ahol lehet, ott bizony aktívan hallatom a hangom. Hiszen ezért élünk demokráciában, nem? Nem értem azokat az embereket, akik csak siránkoznak. Én azt az elvet vallom, hogy mindig ki kell állni az igazadért. Persze nem szabad átesni a ló túloldalára. Ha személyeskedésbe, a másik besározásába megy át a történet, akkor ott valami bűzlik Dániában. De az udvarias és transzparens vitakultúrának nagyon is híve vagyok. Mindemellett pedig kifejezetten támogatom a közösségi programokat is, nagyon szívesen szervezek is ilyesmit.

Most azonban valami egészen más keltette fel az érdeklődésemet. Az unokatestvérem lángvágással foglalkozik, ez sem egy mindennapi szakma, mit ne mondjak. Nemrég pedig kapcsolatba került az Acélpartner Kft.-vel és ódákat zengett róluk! Az Acélpartner Kft. csapatának ezen az oldalon tudtok utánanézni, a linkre kattintva. A csapat nagyon nagy múltra tekint vissza, ugyanis a vállalkozást 1999-ben alapították. Így a cég több, minit húsz éves tapasztalattal rendelkezik, és unokatesóm szerint szakmailag verhetetlenek! A nevükből is lehet rá következtetni, így nem árulok el nagy titkot azzal, hogy acélmegmunkálással foglalkoznak. A fő profiljuk közé tartozik a lángvágás, a plazmavágás, a felülettisztítás, de adott esetben élletörést és más, egyéb tevékenységet is vállalnak. Például bérmunkában is vállalnak acélmegmunkálást.

Ezen az oldalon nézz körbe, ha a lángvágásról akarsz többet megtudni!

De maradjunk csak a lángvágásnál, mert erről hallgattam egy kisebb élménybeszámolót unokatesóm révén. Akit esetleg érdekel bővebben is az Acélpartner Kft. lángvágás profilja, az szintén ezen az oldalon tud utána olvasni, pontosan mit is takar mindez. Akinek viszont kevesebb ideje van böngészni, annak elárulom a lényeget. Tulajdonképpen lángvágással szerkezeti acélokat vagy enyhén ötvözött acélokat tudnak megmunkálni. A vastagság és a táblaméret korlátolt, de azt gondolom, olyan széles skálán mozog, hogy biztosan minden ügyfél igényeit ki tudják elégíteni. Vastagság tekintetében öt millimétertől 350 milliméterig számolhatunk velük, míg a táblaméret esetében 4000 x 12000 milliméter az irányadó.

Az acélmegmunkáláshoz ráadásul a szakértelem és a kiváló munkaerő mellett komolyan felszerelt eszközparkkal rendelkeznek. Ez három darab CNC vezérlésű lángvágógépet takar, két négy fejes és egy hat fejes gépet egészen pontosan. Ezekhez különböző méretű asztalok tartoznak, így még rugalmasabbá téve a munkavégzést. Ez a rendelkezésre álló erőforrás pedig azt is biztosítja a csapatnak, hogy adott esetben a beeső, sürgős, rövid határidővel rendelkező megrendelési igényeket is ki tudják elégíteni. Hiszen a három gép nagyfokú rugalmasságot ad nekik abban, hogy adott esetben a munkát átszervezzék vagy átcsoportosítsák egyik gépről a másikra. Tulajdonképpen megértem unokatesóm lelkesedését – bár nem vagyok lángvágó, de ezen az oldalon olyan fokú profizmusról olvashattam, ami még az én érdeklődésemet is felkeltette a témában! És ti hogy álltok ezzel?