Kompromisszumkötés a fürdőszoba építése során

A civil szervezetek munkáját sokra értékelem. Természetesen én is több egyesületnek vagyok a tagja. A legtöbb szabadidőmet a környezetvédelemmel foglalkozó civil egyesületnek szentelem. Sok jófej, rendes emberrel sikerült itt megismerkednem, akik közül sokakat mára már a barátaimnak nevezhetek.

Az egyesületen belül a legtöbb időt a tényleges környezetvédelmi akcióra szánjuk, tehát szemetet szedünk, takarítjuk az utcákat, fákat ültetünk, reklámozzuk a környezettudatos életvitelt. De persze nem lehet midig csak dolgozni, sokszor szervezünk csapatépítő délutánokat, amikor általában jókat eszünk, iszunk, beszélgetünk. Egy ilyen délutánra mentem múlt héten is, miután jót veszekedtem a párommal. Építjük az otthonunkat, de sok témában nem tudunk dűlőre jutni, nem mindenben egyezik az ízlésünk. Ekkor épp a fürdőszoba volt terítéken. Erről meséltem a szervezetben lévő barátnőimnek is, akik próbálták visszahozni a jókedvemet, valamint segíteni szerettek volna, hogy megoldódjanak a problémáink.

Szilvi, egy nagyon kedves csaj a szervezetből, azt tanácsolta, hogy kössünk kompromisszumot a kedvesemmel, vagy felejtsük el mindkettőnk elképzelését és találjunk ki valami teljesen újat. Szilvi azt ajánlotta, hogy a neten keressünk a fürdőszoba ötletek után, és ami mindkettőnknek megtetszik, azt válasszuk.

Mire hazamentem, a férjem is meglágyult, sikerült kibékülnünk. Elmondtam neki, hogy a barátnőm milyen megoldást ajánlott a feszültség enyhítésére. Az ötlet tetszett a páromnak is, így leültünk a számítógép elé és együtt kerestünk teljesen új fürdőszoba ötleteket.

Korábban egyikünk sem szeretett volna fehér csempét, azonban végül amellett döntöttünk. Az internetnek köszönhetően megtudtuk, hogy a fehér burkolat optikailag nagyobbá varázsolja a teret, valamint világosabbá is. Emellett nem túl kényes, a szennyeződések nem annyira szembetűnek rajta, és nem is kopik meg olyan hamar, mint a sötétebb csempék. Továbbá a fehér nagyon jól kombinálható bármely színnel. Egyikünk kedvenc színe sem a sárga, azonban láttunk az ötletek között egy nagyon szép sárga mozaikot, és ennek a hatására úgy döntöttünk, hogy sárga mozaikkal díszítjük a falat, hogy ne legyen annyira egyhangú a színvilág.

A felsorolt ötletek között találtunk valamit, ami számunkra eddig teljesen ismeretlen volt, a törölközőszárító radiátort. A férjem sima radiátort, én pedig padlófűtést szerettem volna a fürdőszobánkban, azonban nagyon könnyen lemondtunk mindketten az elképzelésünkről, miután olvastunk a törölközőszárító radiátorról. Jó belegondolni, hogy ez a praktikus fűtési mód, amellett, hogy felmelegíti a helyiséget, a törölközőt megszárítja, sőt kellemesen meleggé teszi, így a törölközés során kellemes meleg törölközőt lehet használni.

A vizesblokkról sem egyezett a véleményünk, hiszen én fürdőkádat, a párom pedig zuhanykabint szeretett volna vásárolni. Mindkettőre nem lenne elég hely, így ebből is vita kerekedett. Most viszont, zökkenőmenetesen közös nevezőre tudtunk jutni. Fürdőkádat fogunk vásárolni, amihez zuhanyfüggöny is lesz, így mindketten a kedvenc fürdési módunkat élvezhetjük.

A legszuperebb fürdőszoba ötlet, amit az internetnek köszönhetünk, az a dupla mosdó. Mindketten ugyanabban az időben szoktunk készülni a munkába, így sokszor nehézséget okoz annak a beosztása, hogy ki mikor mosakszik, vagy mossa a fogát. Ezt a gondot a dupla mosdókagyló megoldja majd.

Meglepően vidáman és elégedetten tudtunk felállni a számítógép elől. Minden konfliktust okozó témakörben sikerült döntést hoznunk, sőt új szuper ötletekkel is gazdagodtunk.