Hűtéssel segítsük kánikulában a beteg gyerekeket és a mentőket!

A civil szervezetek élén járnak a gyerekekért és a betegekért dolgozók

Vizsgáljuk meg a magyarországi civil szervezetek rangsorát, melyet a 2019-es adó 1%-os felajánlások összértéke alapján állítottak fel. Büszkék lehetünk a magyar adófizetőkre, mert az látszik ebből a listából, hogy bizony helyén van a szívük. Sokféle, torzabb erkölcsöket közvetítő óriásplakáttal is teletűzdelik pedig az alapítványok az egész országot az 1%-os nyilatkozattételek idején, mégis az emberek többségének döntése alapján a lehető legjobb helyekre kerülnek ezek a pénzek. Az 1%-os adórészek ugyanis leginkább elsősorban gyermekek, másodsorban további beteg emberek és állatok megsegítéséért fáradozó közhasznú és kiemelten közhasznú alapítványok kasszájában landoltak. Ráadásul a gyerekek megmozgatják szerencsére a teljes társadalmat, nem csak a kisgyermekes családok dolgozó tagjait vagy a nagyszülőket. Ez onnan érezhető, hogy a nagycsaládok jóformán nem is adóznak a kedvezmények miatt, de az ő kieső támogatásuk ellenére is az élen maradtak ezek a szervezetek.

Messze a legjobban a Bátor Tábor Alapítvány támogatottsága teljesített. Ők azért a nemes célért küzdenek, hogy a tartósan beteg, esetleg gyógyíthatatlan vagy épp már végső stádiumú gyermekek életébe felejthetetlen élményeket és örömöt hozzanak. Második helyre került az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, akinek áldozatos munkáját és szó szerint életbevágó fontosságát senkinek nem kell bemutatni. Ha a harmadik és a negyedik helyezettet nézzük, tulajdonképpen megállapíthatjuk, hogy ők együttvéve jócskán felülemelkednek a Bátor táboron is. Mégpedig azért vonhatjuk őket össze, mert mindketten gyermekmentő alapítványok, pontosan ugyanazt a tevékenységet végzik. Az ötödik helyen pedig a Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány szerepel. Az 6. és a 10. közötti helyezéseket szintén három olyan alapítvány foglalta el, akik beteg gyerekekért küzdenek, és egy további kutyaotthon, valamint a Madárkórház alapítványa is itt végzett.

Egy klíma jól fog jönni bárkinek az 1%-okból

A közös bennük az, hogy mindannyiuknak szüksége van klíma szerelésre, amire reményeink szerint tudnak majd pénzt fordítani a támogatásokból. A Bátor Tábor a táborozási helyszínek nyári tartózkodásra is komfortosabbá tételéhez, amire az érzékenyebb beteg üdülő gyerekeknek nagy szükségük lehet kánikula esetén. A mentőautókban szintén életbevágó a klímakészülék, hiszen mind a szállított beteg, mind a kockázatos vezetést végző sofőr állapotának kedvező, ha hűvösen tartható az utastér. Az állatmenhelyeken a klíma szereléssel csökkenthető a meleg okozta fertőzésveszély, és az állatok is nyugodtabbak maradnak.

A klimaglobal.eu kitűnő választás, ha klíma szerelést igényelnek

Ha pedig klíma szerelésre van szükség, ki más jöhetne szóba, mint a klimaglobal.eu. Ez a kiváló magyar vállalat immár több mint 15 éve tevékenykedik a klíma szerelés szakterületén. Ez idő alatt mindig a prémium minőséget képviselte. Az értékesített klímaberendezések a magas szintű megbízhatósággal jellemezhetők. És az elvégzett szerelési munkára is a vállalt garancia nyújt minőségi biztosítékot. Legyen szó bármilyen klimatizálandó helyiségről vagy akár járműről, a klimaglobal.eu biztosan az optimális megoldást fogja kínálni a problémára. Márpedig a készülék kiválasztása korántsem magától értetődő lépés.

A készülék méretezésén múlik a siker

A méretezés szerepe kulcsfontosságú itt, mert elég precízen kell a teljesítményt a körülmények tekintetében személyre szabni. A túl nagy teljesítményű klíma csak néha-néha indul el, akkor viszont túl gyorsan lehűti a légteret, majd újra kikapcsol. Ezzel az ingadozó üzemmóddal túlzott áramfelvételt fog okozni, miközben a komfortérzet sem lesz ideális. Ha pedig alulméretezett klímát szerelünk be, az folyamatos, teljes kapacitású működés mellett sem fog megbirkózni az igazán nagy forrósággal. Így a működtetése jóformán kidobott pénz, hiszen a magas áramfelvétel ellenére sem lesz képes a megfelelő hűvösségű szobahőmérséklet tartására. Ráadásul a fokozott terhelés miatt a berendezés élettartama is megrövidül, így az indokolatlan energiaveszteség mellett a cserével is kell számolnunk.

A klimaglobal.eu ráadásul nemcsak a készülékeket biztosítja, hanem országos szintű hálózattal is rendelkezik, mely csupa nagyszerű szerelőből áll. Ezek közül az adott helyszínhez legközelebb eső szakembert tudják jó szívvel ajánlani, aki teljes szakmai felkészültséggel tud nekilátni a kitűzött feladatnak. Ha pedig a szerelésnek Komárom-Esztergom vagy Győr-Moson-Sopron megyékben kell megtörténnie, akkor a cég saját csapattal száll ki a helyszínre. Minden esetben helyszíni felméréssel kezdik a munkát, hogy a klímakészülék kiválasztásában minden körülményt figyelembe tudjanak venni. A helyszíni szemle során kérdezik ki célirányosan az adott ingatlant használó lakókat vagy irodai dolgozókat is. Az ő személyes igényeiket is felmérik, hiszen a kívánt szobahőmérséklet fontos tényező a teljesítmény méretezése folyamán. Csak így tudják nyugodt lelkiismerettel vállalni, hogy a kínálatban tartott számtalan, csupa igényes és megbízható modell közül valóban a legmegfelelőbb mellett dönthessenek.

A klimaglobal.eu szakembereket is biztosít a klíma szereléshez

Márpedig a klíma szerelés iránti igény évről évre egyre csak növekszik, ahogy a klimaglobal.eu weboldal is felhívja rá a figyelmünket. Mindnyájan érezzük a saját bőrünkön is, hogy a nyarak mind forróbbá válnak. Ugyanakkor lassacskán nő a nyári középhőmérséklet értéke is, miközben a szélsőséges időintervallumok is egyre hosszabbá válnak. Nem ritka, hogy egész hetek telnek el nyáron szokatlan, viszonylag hűvös időjárással. Majd közvetlenül ezután kitör egy szintén hetekig tartó kánikulai hőséghullám. Csöbörből vödörbe esnek a nyaralók, mindkét véglet kellemetlen. Csakhogy míg a hűvös nyáron nehéz volna segíteni, az elviselhetetlennek tűnő forróság azért szépen mérsékelhető a zárt helyiségek klíma szerelésével.