Már új hobbink van

18-20 éves koromban rengeteget jártunk bulizni a barátnőimmel. Nem tagadom, mi tisztességesen végig buliztunk az egyetemet. Rendesen benne voltunk az éjszakai életben, de mára már szinte teljesen lenyugodtunk, és nem azt mondom, hogy nyugdíjas programokat csinálunk, de sokkal szívesebben járunk el kulturális programokra, vagy koncertekre. Az egyik legújabb hobbink az, hogy saját magunk kotyvasztunk krémeket, olajokat és szappanokat.

Humanity Áruház

Sokáig kísérletezgettünk és keresgéltünk, mire rátaláltunk a Humanity Áruház weboldalára. Natúrkozmetikumokhoz, szappanokhoz értékesítenek 100%-os természetességű alapanyagokat. Egyébként erre az oldalra úgy találtunk rá, hogy valahol láttunk egy ilyen hirdetést: Xanthan Gum – a természetes növényi kozmetikum sűrítő | Humanity. Már eskü nem emlékszem, hogy hol és mikor volt, de a Humanity név megmaradt. Rákerestünk, és valahonnan innen indult ez az egész DIY szerelem.

Valójában először a xanthan gumival ismerkedtünk meg. Ez egy fehér színű, szagtalan por, ami hidegen és melegen is használható. Sokan talán nem is tudják, hogy nem csak a kozmetikumokban, hanem az élelmiszerekben is előfordulhat E415 néven, mert ez egy zselésítő, gél képző anyag, illetve segít a viszkozitás növelésében is, tehát, hogy az anyag ne legyen olyan folyós.

A xanthan gumi, ami összetart

Mi Barbival arra szoktuk használni, hogy amikor valamilyen krémet, vagy pakolást készítünk, akkor, ha van benne víz- és zsírbázis, akkor azok ne váljanak ketté, hanem a xanthan gumi segítségével egybe tudjuk tartani. A recepteket, a Humanity Áruház tudástárából szoktuk kinézni, de mivel lassan már mindegyiket kipróbáltuk, ezért valószínűleg beruházunk valamelyik receptes könyvükre. Illetve én már kinéztem az illóolajok enciklopédiáját is. Szerintem azt fogom kérni a szülinapomra, nagyon örülnék neki.

Egyébként, ha valaki Békéscsabán jár, akkor személyesen is benézhet hozzájuk, mert az online értékesítésen kívül van egy üzletük is, ahol személyesen is átélheted ezeknek a 100%-os természetességű csodáknak az auráját.