Születésnapomon összejön az ötös fogat – alig várom, hogy lássam a barátaimat!

Mostanában ritkán találkozom a barátnőimmel, nem sűrűn fér bele egy csajos este. Sokat beszélgetünk telefonon, van, hogy egész nap villámgyorsasággal váltjuk az üzeneteket, de persze az egyáltalán nem ugyan az, mint amikor személyesen találkozunk, és együtt elmegyünk valahova. A főiskola alatt majdnem minden nap csináltunk közös programot, akkor még olyan szép és felhőtlen volt minden, hiába volt sok dolgunk, arra mindig első körben szakítottunk időt, hogy egymással találkozzunk. Mostanság mindenki éli a saját életét, és ebben a nagybetűs felnőtt életben annyi minden összezsúfolódik, hogy néha egy kis időre kiszorulnak belőle a barátok.

Szép kis társaság

Öten vagyunk a bandában, de voltunk heten is, mint a gonoszok, viszont ketten kiköltöztek közülünk külföldre, velük értelem szerűen a kapcsolat nem olyan szoros már, mint korábban.

Szóval ez az öt lány beleértve engem is, mind más életet és és más érdekli, foglalkoztatja, de ettől olyan szép ez, hogy elfogadjuk egymást olyannak, amilyenek vagyunk.

Én egy civil szervezetben dolgozom, ami hátrányos helyzetű családoknak nyújt segítséget. Egyedül élek a kiskutyámmal, Maxszal, aki nagyon jó fej, és nem szedi szét a lakást, ha egész napra magára hagyom. A szabad időmet általában randizással töltöm, mert szeretnék végre találni egy hozzám illő férfi egyedet, de sajnos vagy nekem nagyon magasak az elvárásaim, vagy a kínálat egyre silányabb az idő múlásával, de egyre reménytelenebbnek látom a helyzetet. De nem adom fel!

Lilla egy bankban dolgozik, mint ügyintéző, és meglehetősen kispolgári életet él a férjével. Vettek egy lakást és most annak a törlesztő részleteit nyögik hónapról hónapra, vagy 25 évig. Nagyon szeretem, mert jólelkű lány, és mindenkihez nagyon kedves, de néha annyira naív, hogy kiborulok tőle,vagy éppen azon szórakozik az egész társaság. Neki nincs szabad ideje, csak másod és talán harmad állása, így vele ezért nem egyszerű összehozni egy találkát.

webshop készítés

Eszter igazi művész lélek, fest, rajzol, szobrokat gyárt, de újabban beleásta magát a fotóművészetbe. Van egy barátja, aki hol van, hol nincs, a kapcsolatuk meglehetősen viharos, de hát ilyenek a művészek. Az életformája is egészen rendhagyó, éjjel dolgozik, akkor van ébren, a nappalokat általában végigalussza, így nem ritkán fordul elő, hogy reggel arra ébredek, hogy egy regényt írt arról, mi történik vele, viszont nappal elérni, szinte lehetetlen.

Zsuzska az örök vállalkozó szellem köztünk, ha jól számolom, már legalább a hetedik saját vállalkozását indítja be, ráadásul abszolút sikeresen. Mindig, mikor belevág valamibe, a fejében komplett üzleti terv van, és minden cél be van határolva, vagy 5 évre előre. Nagyon szeretem a hozzáállását, talán vele beszélek a legtöbbet, mert neki nagyon rugalmas az időbeosztása, mivel a saját maga főnöke. A legfrissebb vállalkozása egy webshop, ahol ruhákat és ékszereket lehet vásárolni. Sokáig lamentált, hogy elindítsa-e, mert a piac telítettsége miatt nem volt benne biztos, hogy működni fog, viszont belebotlott egy cégbe, akik profi módon űzik a webshop készítés minden csínnyát bínnyát, és olyan profi oldalt raktak neki össze, hogy minden kételye szertefoszlott a vállalkozás sikerét illetően.

Az ötödik tagja a csapatunknak Nóra, aki egy igazi UFÓ, nem is tudnám jobban leírni a személyiségét más kifejezéssel. Kutató biológus végzettsége szerint, és most, ha jól tudom, éppen szunyogokon kísérletezget valamit. Hogy mit, azt nem tudom, mert mikor elkezd mesélni, a harmadik szónál rend szerint elveszítem a fonalat, viszont nagyon szeretem, mert egy igazi bolond, ő az, aki mindig benne van minden hülyeségben. Zenei ízlését tekintve Rocker, ehhez mérten folyton szakadt cuccokban jár, a haja ki van borotválva oldalt, és vagy ezer féle színben pompázott már, és nem ritkán jelenik meg feketére festett szájjal egy-egy eseményen.

Alkalom a találkozásra

Hát így nézünk ki mi öten, mindenki a maga kis világában, de egymást feltétlenül és szüntelenül szeretve és elfogadva.

Nemsokára születésnapom lesz, ami minden évben az év eseménye. Erre az alkalomra mindig összegyűlünk, mert nekem nagyon fontos, hogy ott legyenek az öregedésem mérföldköveinél, és ezt ők is nagyon jól tudják, így sosem csinálnak más programot az napra.

Persze a születésnapom csak egy indok, hiszen igazán az fontos, hogy találkozni tudjunk egymással, és legalább egy alkalom legyen az évben, amikor mindannyian ott vagyunk, és együtt töltünk egy egész napot jókedvűen.

Már bele is fogtam a szervezésbe, idén a civil szervezet irodájában kezdünk, mert nekem dolgoznom kell, viszont bejöhetnek ők is, és segíthetnek. Zsuzska úgy is be akarja mutatni az új webshopját a kollégáimnak, sok a lány köztünk, hátha bezsebel egy, két új megrendelést, legalább is ez a terve. Biztos vagyok benne, hogy így is lesz, mert annyira meggyőző tud lenni, ha akar, hogy az még számomra is félelmetes, pedig hosszú évek óta ismerem. Persze, erről nem kell igazán győzködni senkit, mert az oldal jó, a termék jó, de ha mindent összeadunk, belőle még egyszer egy nagyon nagy valaki lesz.

Szóval készülünk a születésnapomra, és várom, hogy lássam őket. Addig pedig maradnak a jól megszokott üzenet váltások, amik szintén elengedhetetlenek, hiszen nem is tudom elképzelni, hogy ez a négy lány ne legyen a mindennapjaim része.