Nem mehetünk el a flottakezelés fontossága mellett!

Mennyi mindenre van szüksége egy civil egyesületnek! Megfelelő munkaerő, elegendő pénzügyi háttér, egy mindenki számára elfogadott és kitűzött cél – ezek a legalapabb dolgok. Ráadásul egy civil egyesületnek legalább annyira szüksége van az elhivatottságra is, mint egy cégtulajdonosnak a megbízható flottakezelésre. Ezzel kapcsolatban egyébként érdemes átböngészni a flottakezeles.hu oldalt, ahol rengeteg hasznos információt tudhatunk meg a cégautók megfelelő menedzseléséről. Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy mennyire fontos ez, azonban muszáj róla beszélni: egy kis-vagy középvállalkozás céges járművei is ugyanolyan figyelmet igényelnek, mint bármelyik multi autói.

Nem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy egy kevesebb (mondjuk 10-30) cégautóval rendelkező cég nem biztos, hogy a multikhoz hasonlóan alkalmaz külön arra egy embert, aki kiszűri a rejtett a költségeket a döntéseik során, egy kis- vagy középvállalkozásnak is ajánlatos a flottakezelési kérdések módszereit hatékonyan megválasztani. Ebben segít a Flottauto, ráadásul eszméletlen profi módon: tanácsot adnak a lehető legjobb módszer megtalálásához. Mindemellett a munkatársak segítenek átlátni a lízing, a hitel, illetve a tartós bérlettel kapcsolatos információkat és kérdéseket. Nem biztos, hogy elsőre mindenki könnyen különbséget tudna tenni ezen fogalmak között, éppen emiatt egy precízen megfogalmazott, profi összefoglalót olvashatunk el ezekről, pontosabban a Hitel, lízing, bérlet, áfa nevű menüponton belül. Sőt, a Szolgáltatások kategórián keresztül részletes összegzést kaphat mindenki arra vonatkozóan, hogy milyen csomagokat ajánlanak az ügyfeleiknek, és hogy ezekről miket kell tudni. Három ilyet sorolnak fel, elkülönítve, hogy melyikről miket érdemes tudni. Az első a Standard csomag, melyhez teljesítményadó, súlyadó, cégautó adó tartozik, emellett tartalmazza a flottakezelésébe szervizidőpontok szervezését, javítások anyag és munkadíjának ellenőrzését, gumikkal kapcsolatos teendők ellátását, bírságok kezelését, autómentések szervezését, valamint a csereautó ügyintézését. Eközben a Comfort csomag 0-24 h ügyintézést tartalmaz és szintén az alább felsorolt adók a jellemzők rá. A legutolsóhoz, a Superior csomaghoz pedig ennél sokkal több tartozik: garantált díjas szerviz és gumi szolgáltatást tartalmaz, azaz belefoglaltatik a kötelező szervizek költsége, a forgó – kopó alkatrészek költsége, a gumipótlások költsége és a gumiabroncs logisztika.

Ha pedig mindez nem lenne elég: már rögtön a weboldal megnyitásakor egy tájékoztató videót tekinthetünk meg, melyben az ügyvezető elmondja a flottakezeléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A Flottauto összegyűjtötte azt az 5 költségcsökkentő tényezőt, amelyet a cégautó választás előtt ajánlatos megismernie a leendő ügyfélnek, hiszen mindezzel elkerülheti a nem várt kiadásokat, a többletmunkát munkát és a szükségtelen idegeskedést.