Éjszakai élet úgy, mint abba az autós filmben, ahol mindenki jó nő és jó csávó…

Hasonlítsuk kicsit össze mulatási szokásainkat három szempont alapján. Nagyváros, kisváros, nagyon vidék, azaz falu. Minden térségnek meg van a maga jellemzője, és ami az érdekes, minél kisebb a zsúfoltság annál inkább érezhető az éjszaka levegőjében a benzin és a motorolaj jellegzetes aromája. Azok ok egyszerű, mindenhol más kategóriájú kocsikkal versenyeznek.

…és igen, ez a cikk nem az átlagos rúgjunk be és mulassunk, témát fogja kivesézni, hanem a picit, illegális autóversenyeket!

  1. Nagyváros

Zsúfoltság, tömeg az első, ami az ember eszébe jut, ha meghallja ezt a szót. Autósként nem szeret az ember itt közlekedni, mert nagy a forgalom, sok a lámpa és a kamera. Ha óvatlanok vagyunk, azonnal belefuthatunk rendőrökbe és már is kaphatjuk a bírságot. Azonban ha leszáll az éj, kicsit átrendeződik minden. A forgalom picit leapad, a város külterületein majdnem, hogy teljesen megszűnik és teret enged az aszfalthuligánoknak, akiknek az életelemük a száguldás. Nagyon jó példa ennek az elképzelésére az a film, ahol mindenki csúcskategóriás tuningolt autóval rendelkezik, e mellé még ki is van gyúrva és olyan nőkkel közösködnek, akiktől a nagyszülők azonnal a bibliához fordulnak. Persze ez országonként más, hisz a pénz dominál itt nem főleg a szórakozás.

A lenyűgöző formatervezésű, kívülről spoilerek és neon világítással díszített, luxus dísztárcsás autók egy előre lefixált helyen sorakoznak fel és kezdik meg a gyorsulási és egyéb virtuóz vezetéstechnikát igénylő versenyeket. A közönség alkalmanként változó, sok baráti kör van jelen kiegészítve autófanatikusokkal és persze nem utolsó sorban szerencsejáték függőkel, mert ezekre a versenyekre fogadni egy külön élet.

Ha mindenki összegyűlt kezdődhetnek a versenyek és a csomagtartókból előkerülhetnek az audió rendszerek, mélyládákkal az élen és a sör és talán az illegális anyagok is.

  1. Kisváros

Pici morajlás, sürgés-forgás, majd a munkaidő leteltével nyugalom. Ez a kisvárosok jellemzője a gépjármű forgalmat tekintve. A menete a dolgoknak hasonló, mint a nagyvárosokban, de itt jóval alacsonyabb értékű és kategóriájú autók szállnak egymással versenybe. Mindenkinek ismerős a sufni tuning kifejezés. Itt pontosan az ilyen autótulajdonosok képviseltetik magukat. A közönsége ezeknek az összejövetele jóval szolidabb, inkább 1-2 baráti kör. Nem jellemző a fogadás, de a mulatozás része hasonló.

  1. Falu

A jó öreg vidék!

Amikor az utakon nappal és éjjel is csak egy két autó járkál, itt bármikor, amikor kedve van, a helyi lakosok előhozzák a maguk barkácsolt járműveiket és megmérettetik vezetési tudásukat. Jobban szeretnek földúton, azaz off roadon versenyezni. Családias kis összejövetelek azok az alkalmak, amikor összeverődnek és lenyomnak egy versenyt. A fogadások tétje általában az, hogy a vesztes fizeti az estét az egyetlen kocsmába, ami a községben van. Ezen a színtéren érezhető igazán az a jó műhely szag, amit a fém, motorolaj, benzin és egyéb kenőanyagok szaga tud alkotni!

Mind három színtér eltérő és más-más értékeket képvisel, de 2 dolog biztos, hogy közös bennük. A kocsik és a sebesség után való rajongás és hogy a legjobb alapanyagokat használják járműveikhez. Nagyon nem mindegy milyen motorolajat, milyen márkájú gépbe teszel. Ezek az apró hangolások dönthetnek el egy-egy futamot. Ezek az emberek biztosan olyan helyről vásárolják az autóápoláshoz kellő termékeket, ahol nagy a választék és precízen készhez kapják a kívánt árut. A mai webshopok a legjobbak erre a célra. Széleskörű választék, garanciálisan. Mellesleg kényelmes is, mert az ember egyenesen a műhelyébe rendelhet mindent. Több autósbolt rendeli be néhány áruját ilyen boltokból, mert néha tényleg annyira kedvező az áruk, hogy az kihagyhatatlan!

Bíztatok mindenkit, aki szereti az éjszakai életet, hogy látogasson el egyszer hasonló ”bulikra”, vendégként, vagy ha az ambíció hajtja versenyzőként, mert kiváló szórakozás és remek adrenalin töltés!