Keverőtál anyukámnak, benne finom sütemény apukámnak

Ho-ho-ho boldog Mikulást, kedves Olvasók! Ma egy olyan bejegyzéssel készültem nektek, ami nem feltétlenül kapcsolódik a civil egyesületünk tevékenységéhez, de annál inkább kapcsolódik az én civil életem tevékenységéhez – remélem, hogy nem bánjátok! Én nagyon sokat gondolkoztam a tökéletes karácsonyi ajándékon és bár a nagy szavakkal csínján bánok, mégis azt hiszem, hogy megtaláltam. Anyukámnak keverőtál, apukámnak pedig a benne lévő sütemény (vagyis annak a kezdeménye) lesz az igazán jó ajándék. Micsoda vidámság lesz majd! Édesanyám szerelmese a konyhaművészeteknek, édesapám meg anyukám konyhaművészeti alkotásainak – így ezzel valóban mindenkit megajándékozok.

A civil egyesületünk tevékenysége is egy összefogáson alapszik, így az sem meglepő, hogy az ünnep végett én is összefogtam a testvéremmel az ajándékok tekintetében. Nem volt köztünk nézeteltérés, pontosan szerettük volna kiegészíteni egymás ajándékait. Így aztán ő is a hunniakristaly.hu oldalon kezdett el keresgélni, ahonnan én is kiválasztottam a keverőtálat. Nem ismeretlen számunkra ez az oldal, hiszen ahogy mondtam, anyukám igazi konyhatündér és ennek megfelelőek az eszközei is. Azonban időről-időre jól esik egy kis frissítés az eszközök terén is és ha valahol meg lehet találni a legújabbat és legmodernebbet, akkor az a Hunnia Kristály webáruháza.

Annak, aki nem ismerné mindezt: egy olyan cégről van szó, ahol már jó sok évre visszamenőleg professzionális konyhai eszközökkel foglalkoznak. Tulajdonképpen régebb óta benne vannak ebben az üzletben, mint amilyen régóta én egyáltalán a földön vagyok. Szóval ha valahol, akkor itt aztán tényleg követőben vannak azzal, hogy éppen milyen új vívmányok vannak a konyhai területen. Én a magam részéről laikusként például egyáltalán nem is tudtam, hogy mennyire sokféle keverőtál létezik. Őszintén meglepődtem rajta, hogy lehet ez egy félgömbre hasonlító, de lehet egy botmixerhez való, mélyebb, kémcsőhöz hasonlító is. Aztán vannak az anyagbeli módosulatok, mert lehet egy ilyen tál duplafalu, lehet fényes, vagy tapadásmentes, sőt akár még műanyag is lehet. Aztán ott vannak a méretbeli variációk az egyszerű, kisebb, néhány ezer forintos kategóriától egészen a valóban nagy és professzionális, több tízezer forintos keverőtálakig. Akiben esetleg felmerül, hogy mégis miért kerül egy ilyen “kutyatál” ennyibe, annak azt tudom mondani, hogy gondoljatok csak bele, hányszor esik le egy ilyen edény egy olyan konyhában, ahol folyamatos használatban van. Vagy hogy mennyire lényeges, hogy amit beleteszünk, azzal ne lépjen reakcióba. Na igen, szóval ilyen fontos szempontok vannak, amiket szem előtt kell tartani, amikor kiválasztjuk a megfelelő keverőtálat.

Ha pedig Hunnia Kristály, akkor nem csak a keverőtál az, ami szóba jöhet, de sok más egyéb is, pláne sőt így az ünnepek közeledtével. Ezt persze ők is tudták, hiszen szándékosan létrehoztak egy aloldalt arra a célra, hogy ott gyűjtsünk ötleteket a karácsonyi bevásárláshoz. A magam részéről a keverőtál gondolata ettől függetlenül jött, de sok más egyéb jó gondolatuk volt az oldalon is, szóval érdemes ott is körbe járni, hátha megtetszik valami. Nem csak eszközök, hanem gépek és edények is szép számban vannak, ezért szerintem széles kört lefedhetnek az itt található termékek az érdeklődés szempontjából.

Akit nem hat meg a keverőtál, annak ajánlom, hogy a tányérok között tegyen egy villámlátogatást. Ha láttatok már igazán érdekes mintákat, már-már festői magasságokat egy leveses tányéron, akkor itt ezek bizony tényleg megütik azt a szintet. Úgyhogy ha a keverőtál nem hozná meg a beleszeretés szintjét, akkor a tányérok azok bizony megfogják. A bűvös oldal tehát a hunniakristaly.hu.

keverőtál