Műanyag ablakpárkány árra vadásztunk a lányokkal

A múltkor átjöttek hozzám a barátnőim. Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen gyakran csapunk csajos estét, beszélgetéseket, de most valami egészen másról is tanúbizonyságot tettek. Méghozzá arról, hogy nem csupán a könnyű szórakozásban, de a bajban is nagyszerű társak.

“Bajban”… egy kicsit drámaian fogalmaztam, azért szerencsére ennyire nem durva a helyzet. Mindössze annyi történt, hogy úgy tűnik, elkerülhetetlen, hogy otthon egy nagyobb felújításba kezdjünk, ami alól a nyílászárók cseréje sem képezhet kivételt. Ezért a legutóbbi találkozásunkkor műanyag ablakpárkány árra vadásztunk a lányokkal – remélve, hogy amikorra már csak ez az akció marad hátra, már felkészülten állhatok a munkálatokhoz.

Ahogyan keresgéltünk a lehetőségek között, ráakadtunk a http://muanyagablakom.hu/ oldalra, és nagyon sok érdekességet megtudtunk az ablakpárkányokról. (Nem is gondoltam volna, hogy ezt a témakört lehet ennyire érdekesen is tálalni!) Például sosem gondoltam volna korábban, hogy az ablakpárkánynak milyen nagy szerepe van abban, hogy a ház burkolatát megvédje a nagy esőzésektől. Mekkora butaság, mondhatnánk, hiszen esőben, hóban mindenképpen éri nedvesség a ház falát. Ez így is igaz, nem mindegy azonban, hogyan! Ha a ház fala ablakpárkány hiányában ugyanis folyamatosan ázik, akkor előbb-utóbb sajnos jelentkezni fognak rajta a nem kívánatos jegyek. Nevén nevezve a bajt: ha folyamatosan ázik a fal, bizony egy idő után áteresztővé válik. Ha a víz tovább szivárog, éjjel akár meg is fagyhat, és széjjel repesztheti, meggyengítheti a ház falát. Ráadásul a beteg fal hamar penészedik, salétromosodik, mállik – higgyétek el, ez bizony senkinek sem jó üzlet.

Tehát elkezdtünk műanyag ablakpárkány árak után nézelődni. A műanyag meggyőzött bennünket, mert ár-érték arányban is hasznos anyagnak gondoljuk. Először is, a műanyag nagyon strapabíró, rendkívül jól reagál a komolyabb környezeti hatásokra is. A műanyag nagyon rugalmas anyag, így például erős havazás, jégeső esetén sem deformálódik el. Sőt, éjjeli fagyás esetén sem reped meg sehol a felület. Ráadásul ha esetleg méretezni kell majd később, azzal sem lesz gond. Könnyen átalakítható, bármikor méretre lehet vágni és beilleszteni a kívánt helyre, ha szükséges.

No, de ami a műanyag ablakpárkány árat illeti. Tényleg helytálló az a megállapítás, hogy a fenti minőség tekintetében a műanyag ablakpárkány ára is teljesen vállalható. Az előállításuk nem költséges, így nagy mennyiségben gyártják és juttatják el őket az üzletekbe, könnyedén találkozhat kereslet és kínálat.

A lányokkal elégedetten dőltünk hátra, miután ennyi mindent megtudtunk a műanyag ablakpárkányról és az árakról. Nemsokára befejeződik a tetőszerkezet javítása, így a következő állomás valóban a nyílászárók cseréje lesz. Én persze szeretném aztán az interiőr dizájnt is egy picit átalakítani, de ez már inkább luxus probléma. Vágyaim között szerepel egy sötétkék, kinyitható kanapé beszerzése is – nagyon szépen illeszkedne a mostani, sötétbarna bútoraimhoz és a szürke laminált padlóhoz. Apropó laminált padló… lehet, hogy ezt is érdemes lenne felújítani? Komolyan mondom, ha az embert egyszer elkapja a gépszíj, nem lehet leállni vele… Vajon befejezem valaha a felújítást, ha így haladok?