Civilek szervezte nyugdíjasklub

Nagymamám ahogyan betöltötte a nyugdíjas kort, és kénytelen volt otthon maradni nyugdíjban, nagyon sok szabad ideje lett. A sok szabad idejével nem tudott mit kezdeni, ugyanis rendkívül aktív asszony volt mindig, így nehezére esett otthon maradni. Ezért egy civilek által szervezett nyugdíjas klubba kezdett el járni, ahol nem csak beszélgetnek, de közös utazásokat is szerveznek. Az egyik klubtagtól hallotta, hogy annak az unokája érdeklődik a motoros jogosítvány megszerzése iránt, és minden ahhoz kapcsolódó cikket elolvas. Amikor is talált egy remek oldalt: motor-jogositvany.hu, ami egy kitűnő autós-motoros iskola webhelye, és ahol a tanfolyamok árai mellett rengeteg lényeges információ megtalálható, természetesen remekül összeszedetten, minden apró részletre kitérően.


Ez az oldal, a motor-jogositvany.hu nem csak tanácsokkal látja el a motoros jogosítvány iránt érdeklődőket, hanem egy ruházati bolthoz is ad elérhetőséget, ahol beszerezhetőek a szükséges felszerelések, úgy hogy közben a kupon által kedvezményekhez juthat az érdeklődő. De nagymamám az elején kezdte a történetet, amit hallott a nyugdíjasklubban, és célozgatva ezzel, arra, hogy nekem is meg kellene nézni ezt az oldalt, mely hasznos tippekkel és tanácsokkal látja el a motoros jogosítvány iránt érdeklődőket, hiszen, tudja, hogy én is kacérkodom a gondolattal, hogy letegyem motorra a jogosítványt, csak még nem határoztam el magam, teljes mértékben. És hát nagyika ezen az állapoton szeretne valamit is mozdítani. Ahogyan elmesélte, nagyszerű az oldal, pontokra szedve találhatóak meg rajta azok a lépcsőfokok, hogy milyen tanfolyamokra lehet jelentkezni és mennyiért. Hasznos praktikákkal látja el az érdeklődőket ez az oldal, valamint az összefoglalójának köszönhetően nem csak a megszerzés folyamatát láthatja maga előtt az a személy, aki olvassa, hanem azt is, hogy milyen kategóriájú motoros jogosítványok vannak. Célszerű talán ezzel kezdeni, hogy az ember fia, lánya eldönti, hogy ahhoz mérten, mely korban van, mivel ez is nagyon fontos, hogy a legkisebb köbcenti kategóriára 14 éves kortól, majd 18 éves kortól lehet a következő köbcenti kategóriára jogosítványt szerezni. Szóval első körben az életkorra való tekintettel kategóriát választ az ember, természetesen ez annak is a függvénye, hogy ki mekkora motort szeretne vezetni, hogy ha a kora túl is haladta a minimumot, akkor is vezethet kisebb köbcentis motort. Ez inkább a fiatalabb korosztálynál szokott gond lenni, hogy nagyobb kategóriára, vagy éppen az összes megszerezhető kategóriára vágynak, csak még a koruk nincs meg hozzá.

Aztán ez az oldal, a motor-jogositvany.hu, összefoglalja a lépéseket, majd minden lépést érthető, jól megfogalmazott módon részletesen ki is fejt. Milyen kötelező elemei is lehetnek a jogsi megszerzéséhez, egy-egy fix pont árát is megtalálhatjuk a kategóriánkénti felsorolásban. A fix pontok, az egészségügyi alkalmassági, és az egészségügyi vizsga, majd a KRESZ, rutin és forgalmi vizsgák. Mindnek teljesülnie kell ahhoz, hogy a jogosítványt kézhez tudja venni az a személy, aki belevágott annak megszerzésébe. A forgalomban történő vezetéshez is tudott tanácsot adni az oldal, hiszem a motorozáshoz megfelelő felszerelés is dukál. Ezek nem mások, melyek alapnak és elengedhetetlennek bizonyulnak, egy jó bukósisak, magas szárú motoros csizma, kabát melyben gerincvédő van, illetve kesztyű sem árt. Mindezen ruházati felszerelésekhez biztosítanak kuponokat, mely kuponokkal az általuk megjelölt üzletben kedvezményesen lehet vásárolni, hogy minden motorozáshoz elengedhetetlen feltételt teljesíteni tudjanak a motorozás szerelmesei. Egy egy nagyszerű oldal, nagyszerű praktikákkal, mely mindenki számára rendkívüli módon hasznos információkat tartalmaz. A nagymamám nem csak nekem ajánlja már.