Muszáj volt beszereznem egy kézi teleszkópos ágvágó fűrészt a szomszéd miatt

Hetekig bosszankodtam az egyik szomszéd miatt, akinek a fája a kertembe is belóg, de még a köztereket is háborgatja. Nem figyel a kertjére, totális lerakatnak használja. Ráadásul rajtam és a köztereken megforduló embereken kívül ez senki sem zaklat, hiába jeleztük egy civil egyesület számára is a fennálló problémát, nem foglalkoztak a dologgal. Számomra hihetetlen, hogy egy civil egyesület, ami azért működik, hogy a közjó javát figyeljék. Tényleg nem hazudok, amikor azt mondom, hogy hetekig, minden egyes nap igyekeztem tenni az ügy érdekében, hogy a fa kilógó ágai le legyenek vágva, de semmit sem értem.

A közterek tisztaságáért nem én felelek, de a saját kertemben azt teszek, amit akarok, ezért eldöntöttem, hogy levágom azokat a faágakat, amelyek a mindennapjaimat megzavarják, amíg a kertben tartózkodom. Nagyon béna vagyok, ha ilyen teendőkről van szó, nem értek a barkácsoláshoz, semmilyen elektronikai gépezethez, ezért sem szerettem volna hamarabb ezt elvégezni. Most viszont annyira felbosszantottak, hogy elkezdtem keresni milyen ágvágó eszközök léteznek a piacon.

A hosszas nézelődésben találtam rá a gazdabolt.hu webshopra, ahol rengeteg fajta ágvágó van. Számomra a kézi teleszkópos ágvágó fűrész tetszett meg a legjobban, amiről rögtön ki is kértem egy ismerősöm véleményét. Az ismerősöm szerint a legjobb döntés, ha ilyen kézi teleszkópos ágvágó fűrészt veszek, mivel könnyebben elérem a magasabban lévő faágakat is vele.

Nem sokat hezitáltam, le is adtam a rendelésemet egyetlen termékkel, habár nem érte meg a szállítási költséggel együtt, de nincs mit tenni. Amint megérkezett a rendelés, elkezdtem utánajárni hogyan is kell használni, hogy nehogy levágjam a saját kezemet is a faággal együtt, hiszen mint korábban említettem, eléggé béna tudok lenni ilyen munkákban.

Rákerestem a kézi teleszkópos ágvágó fűrész használatára, megnéztem több videót, számos rajzot, aztán elkezdtem a faágakat levágni vele. Nem volt egyszerű, több órát is igénybe vett a faágak eltávolítása. Megmondom őszintén kicsit tartottam attól, hogy a szomszéd kijön és fejemet veszi, de abszolút nem foglalkozott vele. Nem lett volna jogos a kiakadása, hiszen korábban már jeleztem felé, hogy jobban kellene foglalkoznia a kertjében megtalálható növényzettel. Nem törődött vele, sőt még neki állt feljebb, hogy én mit akadékoskodom. Én pedig több ismerősömet is megkérdeztem, hogy mit gondolnak erről, és egyöntetűen azt a választ kaptam, hogy a saját telkemen nyugodtan levághatom magam is a zavaró faágakat. Így jutottam el odáig, hogy nem érdekelnek mások, a közterek érdekében még próbálok tenni egy kört, de a saját kertemről én fogok gondoskodni a továbbiakban is. A civil egyesületre pedig panaszt fogok benyújtani, hogy ennyire nem törődnek az emberek véleményével.

A gazdabolt.hu oldalt egyébként nagyon ajánlom mindenki számára, hiszen gyorsan szállítanak és minőségi termékeik vannak. A kézi teleszkópos ágvágó fűrészen kívül még más ágvágó eszközöket is árulnak, amelyet a következő linken tudtok megtekinteni.