Új polcrendszer kellett, annyi adományt kaptunk mostanában

Sokan bele sem gondolnak, mennyi minden kell egy egyesület működéséhez. Abba, hogy az adományokat tárolnunk kell valahol, amíg el nem jutnak az arra rászorulókhoz.

Kritikus például a téli hónap, mikor a rengeteg felajánlott játékot, ruhát és más adományt összekészítjük csomagokba a gyermekek számra. Karácsonyig rengeteg adományt kapunk, amit valahol tárolnunk is kell. Karácsony után pedig valamilyen oknál fogva szintén kiemelkedően sok felajánlást kapunk, aminek persze mindenki nagyon örül.

Decemberben az egyesület épülete rendszerint tele van dobozokkal, ruhákkal, mindenhol szanaszét, és ezen a télen még a polcaink is megadták magukat. Roskadásig pakoltuk a polcot, aminek az lett e végre, hogy kettétört. Eddig úgy-ahogy, kibírtuk vele, de most eljött az ideje annak, hogy végre egy újat vásároljunk. Olyan polcrendszer kellett ezúttal, ami jobban bírja a terhelést, és igény szerint alakítható, na meg persze amit be tudunk tenni a raktárba, és tökéletesen be is fér oda.

Még sosem vette ilyesmit, de nekiláttam az interneten keresni. Első körben utána néztem, hogy ilyen polcrendszerek léteznek egyáltalán. Aztán eszembe jutott, hogy egyszer voltam egy raktárnál átvenni egy rendelésemet, és ott ilyen hatalmas nagy fém polcrendszer volt kialakítva. Az biztosan nem szakadna le az adományok alatt!

Nagyon jó lenne, ha nem csak az évnek bizonyos szakaszain gondolnának az emberek azokra, akik nélkülöznek. Csodálatos lenne, ha egész évben olyan sok ajándékot kapnánk, mint a karácsonyi időszakban! Akkor rengeteg nélkülözőnek tudnánk segíteni a mindennapi életben való boldogulásban. Annak ellenére, hogy önkéntes vagyok az egyesületnél, én is rendszeresen adakozok és segítem az adományokkal tulajdonképpen a saját munkánkat.

Nem csak nálunk lehet adakozni egyébként, azok, akik kisebb összegekkel tudnak csak hozzájárulni a nélkülözők segítéséhez is megtalálhatják az adakozás módját. Például vannak kirakva ételtartó dobozok, illetve szabad fogasok a főváros több részén, ahova tartós élelmiszert és tartós ruhát rakhatnak ki azok, akik szeretnének segíteni. Jó látni, hogy ezek a lehetőségek is egyre népszerűbbek kezdenek lenni.

A sok alternatív lehetőség mellett még mindig az a legnépszerűbb, hogy az egyesületekhez hoznak be ruhákat és tartós élelmiszereket az emberek, így mindenképpen kellenek azok a polcok!

Olyat akartam venni, ami nem roppan össze mondjuk 100 kg cukor alatt sem, és bátran terhelhetjük, amíg csak van rajta hely. A már említett fém polcrendszer után indultam, azaz elkezdtem az interneten keresni Hatalmas megkönnyebbülésemre elég egyszerű ilyen polcokhoz hozzájutni. Az egyesületnél megnéztük, pontosan mennyire is lenne szükségünk, s meg is rendeltük a kellő mennyiséget.

Természetesen nem dobtuk ki a törött polcot teljesen, hanem elajándékoztuk az épen maradt részeit a többitől leválasztva. Hogyha van valami bútorotok, amire nincs szükségetek, ti is gondoljátok át, hogy valakinek még jó lehetne-e! De ha adakoztok, akkor kérlek azt is vegyétek figyelembe, hogy „szemetet”, amit tényleg nem lehet használni, ne adjatok oda a segítő szervezeteknek.

Szóval megrendeltük a polcokat, amik meg is érkeztek, és külön nagy meglepetés volt, hogy 33 mm-es nagysággal állíthatóak a polcok! Ez azt jelenti a mi esetünkben, hogy nem lesz több kihasználatlan helyünk, és gyakorlatilag úgy állítjuk össze a polcokat, ahogyan csak szeretnénk! Ha valami nagy, akkor sem kell szétszedni, be tudjuk majd rakni egy nagyobbra hagyott polcra! Ez nagyon hasznos a mi szempontunkból, ugyanis mindig ezzel akadtak problémáink, a polcok mérete sosem volt kompatibilis a különböző méretű adományokkal.

Sokkal könnyebben át is tudjuk látni végre, hogy mit is kaptunk és hol tartjuk azt. A raktárunkban a polcrendszer segítségével végre újra rend van és tisztaság. Ha valaki segítségért jön hozzánk, nem kell sokat várnia, hogy találjunk a számára valamit, amire szüksége van, hiszen a polcrendszer átláthatósága megkönnyíti a keresgélést.

Egy saját kis tárolási rendszert találtuk ki, így mindent mindenki időben megtalál. Nagyon jó vétel volt ez a polcrendszer, mert nagyon strapabíró, és a legjobb benne, hogy úgy alakítjuk, ahogyan az számunkra a legjobb, ráadásul ez biztosan nem fog eltörni, mert nagyon strapabíró, és sokáig terhelhető.