Profi munka és civil inspiráció – közösségünk története a gázszerelőkkel

A civil összefogás fontos dolog, és a mi házunkban egyébként elég jól is működik. Bár sok a lakó és nagyon sokféle a közösség, mivel mindenki igyekszik tekintettel lenni a másikra, alapvetően nincsenek konfliktusok, és különféle fejlesztések is történnek időről-időre.

Közös erőfeszítéssel sikerült például megoldani, hogy szelektív hulladékgyűjtésünk legyen, és a ház előtti játszótér is gyönyörűen meg lett csináltatva.

Legutóbbi beszélgetéseinken a konvektorokról folyt a szó, mert bár egy-két lakó cseréltette már a régi konvektorait, legtöbbünknek még igen régi eszközei voltak, és sokunknak okoztak bosszúságot a mindig kiújuló funkcionális problémák.

Az egyik lakó, aki a közelmúltban cseréltette ki konvektorait korszerűbbekre, jelezte nekünk, hogy amennyiben többen is gondolkodunk javításon vagy cserén, ő jó szívvel tud ajánlani nekünk egy szolgáltatót, amelyikkel csupa jó tapasztalatai vannak, s vállalnak cserét és javítást egyaránt.

Át is küldte nekünk a https://vizgazfutesszerelo24.hu/gazszereles oldalt, s örömmel nyugtáztuk, hogy a csapat valóban professzionálisnak tűnik, számlájukat elfogadja a biztosító is, és a cég több évtizedes tapasztalatot tud felmutatni.

Ezt követően többen éltek az ingyenes telefonos visszahívás lehetőségével, s tanácsadást kértek, de jó néhányan ki is hívták őket munkához, s mindenkinek jó tapasztalata volt, így végül már nem csak a konvektorok, de a gáztűzhelyek, gázbojlerek esetében is őket keresték fel a lakók.

Sőt, a hírük még Anetthez is eljutott, aki egyébként mindannyiunk közül a legvisszahúzódóbban élt, ritkán jött el a beszélgetésekre, és a levelezést se nagyon nézte.

Neki egyébként a gázüzemű készülékeivel pont nem volt gondja, azonban amikor mégis ránézett a https://vizgazfutesszerelo24.hu/gazszereles oldalra, akkor látta, hogy a cég vízszereléssel is foglalkozik, s ő végül ezt a szolgáltatást vette igénybe.

Döntésében fontos szerepet játszott, hogy azt olvasta, hogy kizárólag szakképzett szerelőkkel dolgozik a cég, és az is, hogy a házban mindenkinek pozitív tapasztalata volt, még az olyan is esetekben is, amikor sürgős javításra volt szükség.

A közösség következő projektje egyébként a lépcsőház virágba borítása, amit pont Anett kezdeményezett, s úgy tűnik, hogy ez a terv életre hívott egy másikat is, méghozzá az anyukák körében. Kitalálták, hogy környezettudatosság-fejlesztő délutánok keretében a gyerekek egymással és szüleikkel együtt fognak növényeket ültetni hetente egyszer.

S ez bizony – most legalábbis – egy profi szerelőcsapat profi munkájának köszönhetően alakult így, mert a lelkiismeretes és minőségi munka sok esetben a civil attitűdöt is képes fejleszteni és inspirálni.